Portmade kiest voor robotsoftware en artificiële intelligentie.

KMO-insider | 12-5-2020

Portmade, expert in douaneservices en logistieke dienstverlening, surft mee op de digitale golven van de coronacrisis. “Deze crisis versterkt bij de behandeling van aangifteprocessen onze focus op digitale oplossingen via robotsoftware en artificiële intelligentie,” zegt Jef Hermans, managing director Portmade.

Ondersteuning bij douaneactiviteiten

De Portmade experten in Rotterdam, Zeebrugge en Antwerpen zoeken voor klanten enerzijds de ideale douaneomgeving en superviseren anderzijds in de aangiftestroom. Jef Hermans: “Met onze aanwezigheid op lokale, nationale en internationale fora hebben we niet alleen actuele kennis rond douane, maar bouwen we ook mee aan de toekomst van Europa. We houden hierbij altijd rekening met de noden binnen logistiek en industrie.”

Digitale oplossingen voor logistiek

Jef Hermans: “Digitale oplossingen garanderen een betere dienstverlening. We loodsen onze klant op een veilige manier door de logistieke stroom. Dit resulteert in de behandeling van inmiddels één miljoen aangiften (waarvan reeds 52% volledig geautomatiseerd). Ons team is dan ook 24/7 beschikbaar, bereikbaar en online.”

Pionira en Port@pp

Via de samenwerking met Pionira zet Portmade vernieuwende digitale oplossingen op de markt. Voorbeelden hiervan zijn: e-CMR, e-contracts, e-soils, e-move en e-identification (waste): documenten worden vervangen door digitale alternatieven. Deze toepassingen worden nu al in verschillende Europese landen met succes gebruikt.

Een ander voorbeeld is de samenwerking met Port@pp dat apps ontwikkelt binnen de logistieke ketens. Deze apps vergroten de visibiliteit en de voorspelbaarheid van de goederenstroom en verrijken de dossierdata. In samenwerking met onder andere Nxtrport, RX Seaport en Brucloud garandeert Port@pp een op maat samengesteld beeld van actuele goederenbewegingen. Ook de dataplatformen van klanten worden gebruikt.

Lees het artikel in KMO-Insider